Ansamblul Mănăstirii Diaconeşti, sfinţit de către IPS Ioachim

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit sâmbătă, 20 noiembrie 2021, Biserica cu hramurile „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și „Sfintele Femei de Mir Purtătoare” a Mănăstirii Diaconeşti din judeţul Bacău.

Programul liturgic a debutat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a aşezării monahale. Apoi a avut loc târnosirea noului sfânt locaş ridicat între anii 2013-2016. Monahia Evloghia Chirvase, stareţa Mănăstirii Diaconeşti, a fost hirotesită stavroforă, iar părintele Alexie Andrei Huiban de la Parohia Coşnea, Protopopiatul Moinești, judeţul Bacău, a primit rangul de iconom stavrofor.

Potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului, necesitatea înălțării noii biserici și a unui corp de chilii la Mănăstirea Diaconeşti au fost necesare din cauza alunecărilor de teren din zonă. Acestea au afectat Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și vechiul corp de chilii. S-a decis ridicarea unei noi biserici și a altor chilii pentru cele 50 de maici care alcătuiesc în prezent obștea. Înființată în anul 1998, Mănăstirea Diaconești a ajuns un reper în lumea monastică românească, prin profunda viață duhovnicească și prin rânduiala obștii, dar și prin deosebita activitate culturală și iconografică.

Amintim că în după-amiaza zilei de sâmbătă, 20 noiembrie, la Mănăstirea Diaconești, a avut loc slujba tunderii în monahism a două tinere rasofore, oficiată de către IPS Ioachim. Duminică, 21 noiembrie, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Diaconeşti. Ieromonahul Paisie Curcuță, slujitor al Mănăstirii Diaconești, a fost hirotesit protosinghel.

Citește alte articole despre: slujire, sfințire, diaconesti, IPS Ioachim, obşte

De la același autor

Ultimele din categorie