Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la Catedrala patriarhală

20 Mai 2017 10:33 Arhiepiscopia Bucureştilor

Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena sunt ocrotitorii lăcașului de cult amplasat pe Colina Patriarhiei. Sărbătoarea va culmina cu Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel în ziua de duminică, 21 mai 2017.

La ora 7.00, moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, precum şi ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor,  vor fi duse în procesiune şi aşezate spre închinarea clerului şi credincioşilor sub baldachinul din vecinătatea Catedralei patriarhale.

De la ora 9.15, va fi oficiată Sfânta Liturghie în Altarul de vară al Catedralei patriarhale.

În continuare, de la ora 12.00, va avea loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului național de creație Icoana şi Şcoala mărturisirii, organizat de Patriarhia Română în anul 2017 pentru copiii, preoții și profesorii de Religie implicați în Programul naţional catehetic Hristos împărtășit copiilor, precum și a celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul Bisericii.

De la ora 13.00, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, vor fi premiaţi câștigătorii Concursului naţional Icoana ortodoxă – lumina credinţei (ediţia a VI-a), organizat de  Sectorul Cultură şi Patrimoniu Religios – Centrul pentru Patrimoniu Cultural Sfântul Constantin Brâncoveanu şi Sectorul Teologic Educaţional ale Patriarhiei Române. Expoziţia cu lucrările premiate va fi deschisă publicului în perioada 22-25 mai 2017, între orele 14.00 – 16.00.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Ultimele din categorie