Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din Dealul Mare, jud. Botoșani, a fost sfințită

24 Septembrie 2017 15:16 Ioana Zlotea Arhiepiscopia Iaşilor

Duminică, 24 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea botoșăneană Dealul Mare.

Deși vremea a fost rece și ploioasă, zeci de credincioși au fost prezenți astăzi, 24 septembrie, la sfințirea Bisericii „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea Dealul Mare, județul Botoșani. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujba de sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească pe un podium special amenajat în curtea locașului de cult.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură. „Când Domnul Hristos i-a spus Sfântului Petru: Mergi și pescuiește!, Sfântul Petru a spus: Doamne, toată noaptea ne-am străduit și nimic n-am prins; dar pentru cuvântul Tău, merg mai în larg și voi arunca mrejele. Și mrejele au fost aruncate și mulțime de pești s-au prins. Când Apostolii erau fără Domnul Hristos, era noapte și n-au prins nimic. Când Domnul Hristos a intrat în corabie, era zi și au prins mulțime de pești. Așa este și viața omului: viața omului fără Hristos este noapte, iar viața omului cu Hristos este zi; viața omului fără Hristos este o viață fără spor, viața omului cu Hristos este cu spor mare”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ștefan Ionuţ Apetrei a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, purtător de cruce, pentru efortul depus la ridicarea și înfrumusețarea sfântului lăcaș de cult.

Biserica sfințită astăzi, ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, a fost ridicată între anii 2006-2016, prin contribuția credincioșilor din parohie şi din municipiul Dorohoi, aflat la 2 km distanță de localitatea Dealul Mare.

De la același autor

Ultimele din categorie