Cu Hristos în vacanţă

28 Iunie 2016 15:25 Arhiepiscopia Iaşilor

Primul weekend din vacanţa mare a anului 2016 va rămâne mereu în amintirea celor 60 de copii şi tineri din parohiile Mesteacăn şi Vorona Mare din Protopopiatul Botoşani drept începutul unor noi şi frumoase prietenii.

Totul a început la iniţiativa părintelui paroh din Mesteacăn, pr. Ionuţ Simionică, şi a unui grup de tineri din parohie care au dorit să cunoască şi alţi copii de vârsta lor. Cei care au răspuns invitaţiei lor au fost tinerii din Parohia Vorona Mare, îndrumaţi de părintele Olivian Sandu. Duminică, 26 iunie, ora 17:00, într-o minunată zi de vară, cu cer senin şi vânt uşor, a fost data la care tinerii au hotărât să se întâlnească. Mai întâi au sosit în curtea bisericii din Mesteacăn copiii din parohie, sfioşi şi temători, dar cu sclipiri de bucurie şi nerăbdare în ochi. Câte unul, câte trei-patru au ajuns în curte unde au început să vorbească despre cele ce urmau să se întâmple. S-au adunat peste 30 de tineri şi copii dornici de…. joacă. Deodată apare un grup mare şi vesel, cu chipuri necunoscute, însă glasul părintelui Olivian a dezvăluit identitatea tinerilor din Vorona Mare.

Grupurile fac cunoştinţă, apoi pornesc împreună la drum cu câte o îngheţată în mână, „cucerind“ şoseaua, căci alaiul numără peste 60 de suflete. Ajunşi la marginea pădurii, ceata se împarte în trei categorii de vârstă, tinerii încercând să se cunoască mai bine, să descopere noi prieteni. Jocurile au fost nemaipomenite şi mulţi au aflat că au pasiuni comune. A urmat apoi masa la care toţi au rostit înainte rugăciunea „Tatăl nostru“ care a răsunat printre copacii verzi.

După masă, întreg grupul a plecat, sub îndrumarea celor doi preoţi, în cucerirea altor tărâmuri unde avea să se desfăşoare „Olimpiada prieteniei“. Un loc drept, în apropierea unui ochi de apă, a părut alegerea perfectă. Copiii s-au împărţit în patru echipe cu membri de toate vârstele, şi-au ales un nume şi un salut pe care l-au prezentat celorlalţi. Probele au fost diverse, antrenante, solicitante şi amuzante. Chiar şi cei mai mari care păreau cam sceptici aveau ochii plini de bucurie. Câştigătorii? Toţi au câştigat! Ce au câştigat? Prieteni noi, bună dispoziţie şi clipe de neuitat.

Soarele apunea, însă grupul vesel mai avea pregătită încă o surpriză: un foc de tabără. S-au adunat în jurul lui şi au cântat. Seara s-a încheiat înălţător cu intonarea imnului „Apărătoare, Doamnă“. Tinerii s-au despărţit cu greu de cei de la Vorona Mare, cu promisiuni de revedere. Deşi unii dintre ei au examene în săptămânile ce urmează, ziua a fost ca o gură de oxigen pentru aceştia, iar pentru restul cum a fost? A fost nemaipomenit… cu Hristos în vacanţă! (Preot Ionuţ Simionică, Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim“ Mesteacăn)

Ultimele din categorie