Întâlnirea responsabililor cu cateheza din cadrul Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor

13 Decembrie 2016 22:51 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Joi, 8 decembrie 2016, a avut loc la Mănăstirea Zosin din Botoşani întâlnirea responsabililor cu cateheza  din cadrul Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor. Au participat pr. dr. Bogdan Racu - inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. George Bamboi - responsabil cu cateheza în Protopopiatul 3 Iaşi, pr. Teodor Mihăilă din Protopopiatul 3 Iaşi, pr. Cosmin Pristavu din Protopopiatul Darabani , pr. Daniel Precob - responsabil cu cateheza în Protopopiatul Dorohoi, pr. Vasile Cristian - responsabil cu cateheza în Protopopiatul 1 Iaşi, pr. Vasile Mereuţă - responsabil cu cateheza în Protopopiatul Săveni şi pr. Marius Babiuc - responsabil cu cateheza în Protopopiatul Botoşani.

Ordinea de zi a inclus lucrul la programa catehetică pentru anul 2017, fiind supuse analizei formatul acesteia, precum şi anumite aspecte ce ţin de conţinutul ei. Temele ce urmează a fi abordate în anul 2017 sunt: Ce este icoana?, Rolul icoanei în cultul ortodox, Icoana în viaţa creştinului ortodox, De ce nu este icoana chip cioplit?, Patriarhul Justinian Marina, Mărturisirea credinţei ortodoxe în vremuri de prigoană, Chipuri de mărturisitori creştini ortodocşi în perioada comunistă, Cum ne pregătim pentru primirea Sfintelor Taine si ierurgii?, Viaţa duhovnicească şi cum o putem dobândi, Parohia - familia cea mare.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost acela al elaborării unui volum de cateheze, alcătuit din cele mai reuşite cateheze susţinute în 2016. Acest volum se va constitui ca model pentru preoţi, fiind un instrument necesar pentru buna desfăşurare a activităţii catehetice. La această întâlnire o deosebită atenţie a fost acordată  constituirii unei baze de materiale catehetice.

Cu privire la aceasta, pr. inspector dr. Bogdan Racu a declarat: „Orice întâlnire de lucru este, pe lângă o cale de a rezolva punctual ordinea de zi, şi un prilej de consolidare a echipei. Întâlnirea de astăzi a reunit experienţa responsabililor cu cateheza din judeţele Iaşi şi Botoşani, fiind o continuare firească a întâlnirii din 28 noiembrie 2016 de la Târgu Neamţ a responsabililor cu cateheza din judeţele Iaşi şi Neamţ“.

Evenimentul a fost un bun prilej de lucru în echipă, experienţa fiecăruia ajutând  la dezvoltarea proiectelor propuse în scopul atingerii obiectivelor Biroului de catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor. (Preot Marius Babiuc)

De la același autor

Ultimele din categorie