„Povestiri duhovnicești” de Sfântul Anastasie Sinaitul prezentate la Librex 2016

11 Martie 2016 21:47 Ioana Zlotea Arhiepiscopia Iaşilor

Vineri, 11 martie a.c., în Agora Ex Libris II din cadrul Târgului Internațional de Carte LIBREX „Primăvara cărților la Iașia fost lansat volumul „Povestiri duhovnicești” de Sfântul Anastasie Sinaitul, apărut la Editura Doxologia, în colecţia „Viața în Hristos”, seria „Pagini de Filocalie”.

Ieșenii s-au putut întâlni cu Pr. Prof. Dr. Daniel Benga, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, cu teologul şi filosoful Daniel Mazilu, dar şi cu Pr. Dragoș Bahrim, Directorul Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” Iași şi coordonatorul Colecţiei „Viața în Hristos” a Editurii Doxologia şi cu Monahia Parascheva, traducătoarea volumului.

„Sfântul Anastasie Sinaitul este unul din cei mai importanţi autori duhovniceşti din secolul al VII-lea. Cartea conţine două colecţii de povestiri, o colecţie de povestiri sinaite, Mic Pateric Sinait şi o culegere de povestiri duhovniceşti, Povestiri de suflet folositoare. Acestea sunt editate pentru prima oară în limba română” a subliniat Pr. Dragoș Bahrim.

Daniel Mazilu a ţinut să evidenţieze motivele pentru care volumul lansat i-a atras atenţia în mod deosebit, printre acestea numărându-se faptul că „această carte (n.r.: „Povestiri duhovnicești” de Sfântul Anastasie Sinaitul) este o minunăţie a înţelepciunii lui Dumnezeu, iar traducerea este una frumoasă şi duhovnicească”. De asemenea, Monahia Parascheva a vorbit publicului despre greutăţile întâmpinate pe parcursul traducerii, dar şi despre momentul oportun al apariţiei pe piaţă a acestei cărţi; carte ce poate fi considerată un „ghid” pentru creştini privind supravieţuirea în faţa invaziei musulmanilor.

Următorul eveniment organizat de Editura Doxologia, în cadrul Târgului Librex 2016, va avea loc mâine, sâmbătă, 12 martie a.c., de ora 17.00, în Agora Ex Libris II. Este vorba de Prezentarea colecțiilor din cadrul proiectului Doxologia Junior. Invitați vor fi: Gabriel Poenaru, Coordonator Doxologia Junior; Crăița Florescu; Dionis Spătaru, Coordonator al Colecției „Etnos”.

De la același autor

Ultimele din categorie