Preoții botoșăneni, îndemnați să desfășoare activități cu tinerii

13 Iunie 2016 20:51 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Conferinţele pastoral-misionare din Arhiepiscopia Iașilor au continuat luni, 13 iunie 2016, cu întâlnirea preoților din Protopopiatul Botoșani. În conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care anul acesta a fost declarat şi „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox“, tema conferinţei a fost aşezată sub genericul „Preotul şi tânărul, împreună pe drumul către Dumnezeu“. 

Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Parohia „Sf. Dimitrie” din Botoșani de către IPS Părinte Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După partea liturgică a avut loc, la sediul Protoieriei, deschiderea oficială a lucrărilor conferinței.

Pregătirea întâlnirii semestriale a preoților botoșăneni s-a organizat în acest an cu ajutorul Departamentului de misiune pentru tineret din Arhiepiscopia Iaşilor, părintele referent Ioan Puiu fiind prezent la eveniment. În partea a doua a întâlnirii, după ce preoții participanți au vizionat un film cu răspunsurile mai multor tineri ieșeni la întrebări privind așteptările lor din partea clerului, a urmat prezentarea tinerilor Sara Melniciuc, studentă la Facultatea de Drept, și Alexandru Cuțuhan, student la Facultatea de Inginerie Electrică, care au încercat să răspundă la întrebări ca „De ce am eu nevoie ca tânăr de preot”, „Ce așteptări au tinerii de la preoți”, „Care este rolul tânărului în Biserică” sau „De ce au nevoie preoții de tineri?”. Expunerea a suscitat un viu interes în rândul auditoriului și a fost urmată de o serie de întrebări și dezbateri legate atât de tema conferinței, cât și de preocupări conexe.

În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan  a amintit și de faptul că Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox va avea loc la Iași în luna septembrie a anului 2017 și că aceasta va aduna în capitala Moldovei 5000 de tineri, îndemnând preoții prezenți să vadă acest eveniment ca pe un prilej de a-i apropia și mai mult pe tinerii din parohie de Biserică.

La final, IPS Mitropolit Teofan i-a primit în audienţă pe preoţii care au solicitat acest lucru.

De la același autor

Ultimele din categorie