Prezentare oficială a Centrului de Hipoterapie și Echitație „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Fundației Solidaritate și Speranță

La început de drum, Centrul de Hipoterapie și Echitație aflat sub paza Sfântului reprezentat în majoritatea icoanelor călare pe cal, Marele Mucenic Gheorghe, își propune să ofere zâmbete unor copii pentru care viața nu a fost tocmai blândă. Și nu doar pentru acești copii, ci pentru toți cei care vor descoperi bucuria de a sta în preajma cailor.

„Ce este zâmbetul?”… E o întrebare pentru care nici măcar știința, până în acest moment, nu are un răspuns mulțumitor. Simplitatea răspunsului o găsim cel mai bine în purtarea de zi cu zi a copiilor noștri. Ce zâmbet poate fi mai sincer decât al unei fetițe de doar doi anișori, călare pe un cal?  Cu ce putem compara, oare, zâmbetul  unui copil special aflat în preajma unui cal care îi cucerește emoțiile, deși până în acel moment pruncul trăia doar într-o lume fabricată de propria sa minte?

În continuarea dumnezeieștii Liturghii, pe 16 decembrie 2015, în Capitala Moldovei a fost prezentat oficial Centrul de Hipoterapie și Echitație „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, o Structură de economie Socială realizată în cadrul unui proiect derulat de către Fundația Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor. Evenimentul a avut loc la Centrul Social al parohiei ieșene „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”, acolo unde au fost descrise activitățile Centrului.

La început de drum, Centrul de Hipoterapie și Echitație aflat sub paza Sfântului reprezentat în majoritatea icoanelor călare pe cal, Marele Mucenic Gheorghe, își propune să ofere zâmbete unor copii pentru care viața nu a fost tocmai blândă. Și nu doar pentru acești copii, ci pentru toți cei care vor descoperi bucuria de a sta în preajma cailor.

Ideea de suflet a fost pusă pe hârtie și apoi implementată de către Fundația Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor, beneficiind de o finațare POSDRU în cadrul proiectului „Pași spre incluziunea socială prin dezvoltarea economiei sociale”. Dincolo de titlul oficial stă o echipă tânără, cu mânecile suflecate și cu inimile deschise, pentru a oferi zâmbet și bucurie.

La doar câțiva kilometri de zgomotul Capitalei Moldovei, la umbra unui stejar secular, dar și lângă streșina unui frumoase biserici, în comuna Bârnova, Centrul de Hipoterapie și Echitație este în plină contrucție. Detaliile au fost prezentate de către Livia Georgiana Mihalache și Nicolae Pintilie, parte a echipei de implementare a proiectului: „La finalul șantierului vom avea acolo un adăpost de cabaline cu zece boxe și spații aferente părții administrative, o clădire de recepție cu sală de fizioterapie, cabinet psihologic, vestiare și dușuri, dar și un manej generos. Personalul este deja alcătuit din manager, psiholog, kinetoterapeut, instructor de echitație, instructor de hipoterapie și un îngrijitor. Bucuria mare este legată de faptul că au fost aduși și primii cai. De la Herghelia Rădăuți, județul Suceava avem patru cai special antrenați pentru a lucra cu copiii, în special cu cei cu autism și alte afecțiuni din spectrul acestuia. Trei dintre cai sunt din rasa Shaghia Arab și ne lăudăm și cu un Pur Sânge Englez, un cal de o eleganță aparte. În plus, de câteva zile ne bucurăm și de prezența a doi ponei din rasa Arming”.

La finalul evenimentului, Părintele Dr. Mihai Eduard Doroșincă, directorul Fundației Solidaritate și Speranță a precizat: „Centrul de Hipoterapie și Echitație Sfântul Mare Mucenic Gheorghe așteaptă să își deschidă porțile pentru zâmbete sincere. Întreaga echipă a căutat ca munca de până acum să fie încununată de bucuria copiilor care vor benefecia nu doar de hipoterapie, ci și de un sprijin acordat din tot sufletul”.

De la același autor

Ultimele din categorie