Sfințire de casă parohială la Cotârgaci, Botoșani

24 Septembrie 2017 22:10 Ioana Zlotea Arhiepiscopia Iaşilor

În după-amiaza zilei de 24 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a fost prezent în Parohia „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” Cotârgaci, comuna Roma, Protopopiatul Dorohoi, unde a sfințit Casa parohială.

Casa parohială din Parohia „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” Cotârgaci, comuna Roma, Protopopiatul Dorohoi, a fost sfinţită duminică, 24 septembrie 2017. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți, printre care s-a numărat și Părintele Stelian Ciurciun, Protopopul Protoieriei Dorohoi.

IPS Părinte Teofan a rostit și un cuvântul de învățătură celor prezenți, pornind de la Apostolul citit astăzi în bisericile ortodoxe: „Aceasta este frumusețea vieții, când omul poate să se îmbogățească în toate: să aibă o casă, să aibă o gospodărie, să aibă o ogradă, să aibă, poate, câteva animale în curte, să-i rodească pământul; poate, să aibă un loc de muncă la oraș sau la sat, fiind mulțumit pentru că are cele de trebuință. Sfântul Pavel spune însă: întru toate să vă îmbogățiți. Aceasta înseamnă că mai există și o altă bogăție pe lângă cea menționată: bogăția inimii, bunătatea sufletului, taina rugăciunii, gândul la milostenie pentru cei mai săraci decât noi – toate acestea constituie, de asemenea, bogăție. Și Dumnezeu dorește de la noi, oamenii, să fim bogați în ambele privințe: să avem și cele de trebuință pentru casa noastră, dar să avem și cele de trebuință pentru sufletul nostru”.

La final, preotul paroh Ovidiu Lazăr a vorbit despre importanța construirii unei case parohiale, iar IPS Teofan a acordat diverse distincții credincioșilor care s-au implicat în activitățile parohiei și, mai ales, în ridicarea acestei case.

De la același autor

Ultimele din categorie