(Video) Arhimandritul Vartolomeu Florea, pictorul Mănăstirii Sihăstria, a trecut la Domnul  
 

3 Aprilie 2018 20:14  |  Evenimente
video:   Alex Atudori,  Flavius Popa

Părintele arhimandrit Vartolomeu Florea, pictorul Mănăstirii Sihăstria Neamț, a trecut la cele veșnice duminică, 1 aprilie 2018, la vârsta de 84 de ani. Slujba înmormântării a fost oficiată marți, 3 aprilie 2018 la Mănăstirea Sihăstria de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” a Mănăstirii Sihăstria. După oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc slujba Înmormântării, din soborul de preoți făcând parte stareți de la mănăstirile din zonă și ucenici ai părintelui Vartolomeu. Părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, reprezentatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a dat citire mesajului de condoleanțe al Preafericirii Sale. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, a ținut un cuvânt despre personalitatea părintelui arhimandrit Vartolomeu Florea.

Părintele arhimandrit Vartolomeu Florea a fost ucenic al părinților Sofian Boghiu, Paisie Olaru și Cleopa Ilie. La rândul său, părintele Vartolomeu Florea a fost cel sub povățuirea căruia au ucenicit câțiva părinți din obștea mănăstirii, care au deprins tainele picturii bizantine. Printre locașurile de cult pictate, se numără biserica din Rășinari - județul Sibiu, biserica din comuna Nemţişor – județul Neamț, biserica din Stulpicani – județul Suceava, biserica din Humuleştii Noi – județul Neamț, biserica Schitului Icoana Nouă, Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Hama – Siria, paraclisul Mănăstirii Durău.

 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și