(Video) Au început cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoție  

În perioada 8-19 mai 2017, la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Ilie” de la Mănăstirea Miclăuşeni au loc cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale de definitivat şi gradul II în preoţie. Acestea sunt organizate, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi Centrul de formare continuă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La aceste cursuri participă 50 de preoţi din toate eparhiile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Timp de două săptămâni vor avea loc cursuri şi ateliere interactive, susţinute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, precum şi de alţi profesori invitaţi. Astăzi, în prima zi de cursuri, participanții s-au bucurat de prezența Părintelui Conf. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și a Conf. univ. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj și președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Fiecare zi de curs va debuta cu Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica Mănăstirii Miclăuşeni, iar la finalul fiecăreia din cele două săptămâni, participanţii vor susţine un examen scris şi unul oral.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Recomandările zilei

Citește și