Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu

Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu

Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu

Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, pe numele de botez Cristian Petru, s-a născut pe data de 28 iunie 1980, la Timişoara. Între anii 1994-1999 a urmat Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mânăstirea Neamţ; între 1999-2003 a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi – secţia pastorală; între 2003-2004 a frecventat School of Ecumenical Studies – Ecumenical Institute at Bossey; între 2004-2005 urmează masterul la Facultatea de Teologie din Iaşi, secţia sistematică-biblică, iar momentan este doctorand al Institutului Pontifical Oriental de la Roma, cu o teza ce tratează viaţa mănăstirească românească din veacul al XX-lea. Între anii 1999-2006 a lucrat la Radio Trinitas, iar în perioada iulie-octombrie 2004 a fost redactor şef al acestui post de radio....

+  vezi mai mult

Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, pe numele de botez Cristian Petru, s-a născut pe data de 28 iunie 1980, la Timişoara. Între anii 1994-1999 a urmat Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mânăstirea Neamţ; între 1999-2003 a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi – secţia pastorală; între 2003-2004 a frecventat School of Ecumenical Studies – Ecumenical Institute at Bossey; între 2004-2005 urmează masterul la Facultatea de Teologie din Iaşi, secţia sistematică-biblică, iar momentan este doctorand al Institutului Pontifical Oriental de la Roma, cu o teza ce tratează viaţa mănăstirească românească din veacul al XX-lea. Între anii 1999-2006 a lucrat la Radio Trinitas, iar în perioada iulie-octombrie 2004 a fost redactor şef al acestui post de radio.

Din octombrie 2004 vine ca preparator la Catedra de Teologie Morală şi Spiritualitate Ortodoxă din cadrul Facultăţii de Teologie din Iaşi. A scris zeci de studii şi articole în „Analele ştiinţifice” ale Universității „Al. I. Cuza”, în „Ziarul Lumina” şi „Lumina de Duminică”, în „Îndreptătorul credinţei”, în „Ideea Creştină” și „Lumea Ieşeanului”.

În anii dedicaţi lucrului în mass-media bisericească, părintele Hrisostom s-a remarcat atât prin conştiinciozitate şi profesionalism, cât şi printr-o generozitate deosebită, manifestată prin împărtăşirea experienţei sale şi altor colegi, mulţi dintre aceştia datorându-i faptul că în prezent lucrează ca şi comunicatori în Biserică.

În vara anului 2006 decide să păşească în viaţa monahală alegând pentru închinoviere Mănăstirea Sihastria Putnei, unde va primi şi hirotonia întru ierodiacon, iar mai apoi ieromonah. După întronizarea IPS Teofan ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei este chemat la ascultare, fiind numit secretar mitropolitan. În Duminica Rusaliilor din anul 2012, părintele Hrisostom Rădăşanu a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

În prezent, părintele Hrisostom este Consilier Sector Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor.

-  vezi mai puțin

Arhimandritul Placide Deseille

Părintele Placide Deseille a fost unul dintre cei mai importanți părinți duhovnici și teologi ortodocși francezi contemporani.