(Video) Binecuvântare arhierească la început de an școlar  

11 Septembrie 2017 16:22  |  Evenimente
video:   Constantin Comici

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost alături de elevii și profesorii mai multor instituții de învățământ din Iași. Astfel, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Înaltpreasfințitul Părinte a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru începerea noului an școlar.

De o slujbă de binecuvântare și un cuvânt de învățătură s-au bucurat și elevii școlii „Varlaam Mitropolitul” din Iași. În cuvântul de învățătură rostit pentru elevi, profesori și părinți, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a asemănat noul an școlar cu o călătorie în Munții Carpați.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a mers la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” unde a făcut o slujbă de te-deum și a ținut un scurt cuvânt de învățătură tinerilor teologi. 

Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh, cu ocazia începerii noului an școlar, a fost rostit de Directorul Seminarului Teologic, părintele Dragoș Bahrim. 

Slujbe de te-deum, cu prilejul începerii noului an școlar, au mai avut loc astăzi în toate instituțiile teologice preuniversitare din Arhiepiscopia Iașilor.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Constantin Comici

Pe aceeași temă

Recomandările zilei