(Video) Parastas pentru pomenirea Arhimandritului Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă  

15 Iunie 2019 20:16  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Sâmbătă, 15 iunie 2019, la Mănăstirea Petru Vodă din județul Neamț, a avut loc o slujbă de pomenire pentru Arhimandritul Justin Pârvu, cu prilejul împlinirii a 6 ani de la trecerea sa la Domnul.

Pelerinii veniți în număr mare pentru a se închina la mormântul marelui duhovnic au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, înconjurat de soborul preoților și al diaconilor.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba Parastasului, la care au fost pomeniți și eroii neamului, precum și poetul Mihai Eminescu, de la a cărui adormire se împlinesc 130 de ani.

Arhimandritul Justin Pârvu a trecut la Domnul la vârsta de 94 de ani, la 16 iunie 2013 și este înmormântat lângă biserica mănăstirii Petru Vodă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la nașterea Arhimandritului Justin.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, în grija căruia se află 100 de vârstnici, are nevoie de sprijinul nostru! Deși au intrat în autoizolare dinaintea declarării stării de urgență, în ultima săptămână 3 dintre beneficiari și 7 dintre angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, alți 15 aflându-se în izolare la domiciliu. La ora actuală, se află internați în Centru, alături de beneficiari, 35 dintre angajați.

Citește și