Sărbătoarea Centrului Mitropolitan din Nurnberg

Centrul Mitropolitan din Nurnberg și-a sărbătorit duminică, 16 august 2015, ocrotitorii - pe Sfinții Martiri Brâncoveni. 

Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului s-a aflat sâmbătă, 16 august 2015, cu prilejul prăznuirii Sfinților Martiri Brâncoveni, în mijlocul credincioșilor ortodocși români din Nurnberg, săvârșind Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe teologul Iulian Mihai.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului și al Sfinților Martiri Brâncoveni sunt prilejuri de sărbătoare pentru viețuitorii Centrului Mitropolitan din Nurnberg, care se află sub ocrotirea familiei Marelui Voievod Mucenic. Sărbătoarea a început de vineri seara, când a fost săvârșită slujba Vecerniei și Privegherea, în timpul căreia slujitorii și credincioșii din Nurnberg au cântat împreună Prohodul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Sâmbătă, 15 august, românii ortodocși din capitala Franconiei s-au adunat în număr mare la Sfânta Liturghie, în cinstea Praznicului Adormirii Maicii Domnului, împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

Sâmbătă seară s-a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia și Privegherea în timpul cărora cei de față s-au rugat Sfinților ocrotitori ai Mitropoliei, martirii Brâncoveni, ca să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru românii ortodocși din Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Duminică, 16 august, slujitorii Catedralei și numeroşii credincioși prezenți l-au întâmpinat pe Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, care a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în sobor, hirotonind întru diacon pe teologul Iulian Mihai, stabilit de câțiva ani în Germania.

În încheiere, Preasfințitul Sofian a prezentat credincioșilor numărul 23 al magazinului „Deisis”, revistă de cultură și spiritualitate editată de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care cuprinde articole și interviuri bilingve realizate de ierarhi, preoți, teologi și credincioși ai Eparhiei. Totodată, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre proiectul de construire a unei biserici românești și a unui centru episcopal în Munchen, care va fi un simbol al prezenței românilor în Germania. Lucrările de construcție vor începe în primăvara anului 2015, iar pentru finalizarea lor este nevoie de contribuția fiecăruia.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/631-sarbatoarea-centrului-mitropolitan-din-nurnberg

Ultimele din categorie