Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii a fost sărbătorită la Dăeşti, Vâlcea

5 Aprilie 2016 22:32 Arhiepiscopia Râmnicului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a fost celebrată Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

Părintele Mitu Vasile Daniel, de la Parohia Dăești I, a desfășurat diferite activități educative, menite să celebreze Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Punctele de reper ale activității au fost cărțile și biblioteca parohială. Această zi a fost prilejul ideal pentru a însufleții apropierea și dragostea de carte și pentru stimularea dorinței de lectură a tinerilor cititori.

Copiii au pornit din universul lecturii săptămânale Din Cetatea lui EU, în Cetatea lui TU, ca în final să realizeze împreună un poster cu mesajul Un copil care citește va fi un adult care gândește.

Vineri, 1 aprilie 2016, la Liceul Gheorghe Surdu din oraşul Brezoi, sub coordonarea părintelui Chima Vasile Marian, s-a desfăşurat activitatea menită să preîntâmpine sărbătoarea dedicată cărţii pentru copii. Scopul acestei zile a fost de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către carţi.

Părintele Bănicioiu Gheorghe de la Parohia Fedeleșoiu s-a întâlnit cu tinerii parohiei pentru a marca Ziua Internaţională a Cărții. Împreună cu aceştia, părintele a lecturat texte vechi şi texte noi aflate în biblioteca și muzeul parohiei.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

Ultimele din categorie