Activităţi pentru copii la Dănceni şi Hârja

În Parohia Dănceni, Protopopiatul Sascut, se desfăşoară, în perioada 16-30 iulie 2017, proiectul cultural-catehetic tip „Şcoala de vară“ sub egida „Vacanţă în tinda Bisericii“. Copiii de la centrul de zi al Asociaţiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ - Hârja şi din Asociaţia „Oastea Domnului“ au participat la Tabăra „Jocurile copilăriei, plăcute lui Dumnezeu“.

Parohia Dănceni, Protopopiatul Sascut, desfăşoară, în perioada 16-30 iulie 2017, proiectul cultural-catehetic tip „Şcoala de vară“ sub egida „Vacanţă în tinda Bisericii“. Acesta are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sub coordonarea părintelui Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut, fiind îndrumat de preotul paroh Toma Constantin. Activităţile au debutat cu participarea celor 40 de copii la Sfânta Liturghie şi au continuat prin implementarea programului catehetic „Cinstirea icoanelor în Ortodoxie“, din cadrul proiectului eparhial „Cateheze în parohii“ (ediţia a III-a). În atelierul de creaţie parohial, copiii au realizat icoane pictate şi lucrări colective. De asemenea, în cadrul cercului de lectură, copiii au citit pilde cu mesaj educativ-religios, au răspuns la ghicitori şi au recitat poezii. Pe tot parcursul zilei, au învăţat ce înseamnă spiritul de echipă, ajutorul şi toleranţa, legând noi prietenii. În zilele următoare, micuţii vor mai desfăşura şi activităţi sportive, vor participa la o şezătoare pentru promovarea valorilor tradiţionale autentice, iar cu sprijinul Serviciului de Urgenţă SMURD Podu Turcului, vor fi instruiţi cum se pot proteja în caz de cutremur. Pe data de 30 iulie, aceştia vor merge într-un pelerinaj duhovnicesc la Catedrala Arhiepiscopală din Roman şi la mănăstirile din nordul Moldovei.

Tabără de vară pentru copii, la Hârja

În perioada 11-16 iulie 2017, beneficiarii de la Centrul de zi „Sfântul Dionisie Exiguul“ din cadrul Asociaţiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ - Hârja şi din Asociaţia „Oastea Domnului“ au participat la Tabăra creştină cu tema „Jocurile copilăriei, plăcute lui Dumnezeu“. Prin această temă, s-a încercat conştientizarea copiilor de pericolul pe care îl poate provoca folosirea tehnologiei în exces. Participanţii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani au fost împărţiţi pe grupe, pentru a face posibilă explicarea temelor. În afara discuţiilor pe teme, copiii au avut posibilitatea să se înscrie în cele trei ateliere organizate: teatru, pictură, muzică şi poezie. În cadrul atelierului de teatru, s-a organizat o trupă de mici actori ce au interpretat  piesa „Jucătorul salvat“, în care s-au atins toate ideile principale ale taberei. Participanţii au fost antrenaţi şi în alte activităţi precum: jocuri de cunoaştere, jocul cu „îngeraşii“ s.a. Tabăra a fost organizată pentru conştientizarea şcolarilor, dar şi a părinţilor de provocările noii generaţii, atât la nivel fizic, psihic, dar şi sufletesc. „Pe parcursul taberei, copiii au încântat bătrânii din aşezământ aducând zâmbetul şi bucuria în sufletul lor“, a spus pr. Ilarion Mâţă, directorul aşezământului de la Hârja şi inspector în cadrul Centrului eparhial Roman. Pe lângă celelalte activităţi, toţi copiii s-au spovedit şi au participat la Sfânta Liturghie, primind Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

Citește alte articole despre: copii, credincioși, activitate, tabără, vară, danceni, Hârja

De la același autor

Ultimele din categorie