Activităţi pentru tineri şi copii în Eparhia Romanului şi Bacăului

Timp de nouă zile, Parohia Horia din Protopopiatul Roman a organizat o serie de activităţi pentru copii şi tineri. Tabere şi şcoli de vară au mai avut loc în ultima perioadă în parohiile Păltinata din Protopopiatul Oneşti, Buda - Blăgeşti şi Bărcu - Goşmani, Protopopiatul Buhuşi. 

În perioada 10-19 august 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia Horia din Protopopiatul Roman a desfăşurat un program socio-educativ. Acesta a avut loc în cadrul Şcolii de vară pentru tinerii din această comunitate, care au participat la programul liturgic şi s-au implicat în activităţile culturale derulate de Biserică de-a lungul anului. În acest proiect, au fost implicaţi 120 de copii cu vârste cuprinse între 6-15 ani cărora li s-a oferit o alternativă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanţei şcolare. Au fost derulate activităţi diferenţiate pe categorii de vârstă, în vederea dezvoltării unor abilităţi practice, de cunoaştere, artistice şi de socializare, în spiritul promovării valorilor moral-creştine, dar şi activităţi sportive. Spaţiul desfăşurării acestor activităţi recreative a fost biserica din satul Horia, Protopopiatul Roman. „Suntem bucuroşi să organizăm astfel de activităţi recreative dedicate copiilor din comunitatea noastră. În fiecare an, cei mai tineri creştini participă cu entuziasm la aceste întâlniri, dovedindu-şi îndemânarea şi dorinţa de a fi mai buni în relaţia cu semenii  lor“, a spus părintele paroh Gheorghe Smerea.

Excursie gratuită pentru copiii din Parohia Bărcu - Goşmani

Parohia Păltinata din Protopopiatul Oneşti a organizat joi, 18 august 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, activităţile Şcolii de vară pentru 15 tineri instituţionalizaţi de la Centrul Educativ Târgu Ocna. Această acţiune a venit ca o continuare a campaniei desfăşurate de Parohia Păltinata - „Dor de copilărie şi de libertate“, care s-a integrat în proiectul „Libertatea omului este partea divină din el - depinde de tine dacă vrei să o păstrezi“. În parohie, minorii de la centrul educativ au fost întâmpinaţi de către copiii din grupul de cateheză şi s-au rugat, au cântat şi s-au jucat împreună. Au fost spuse poveşti de viaţă, iar după ce au servit masa de prânz, au participat la diverse jocuri interactive sub îndrumarea preotului paroh Chircu Valentin, a cadrelor supraveghetoare de la centru şi a doamnei Raluca Maria Alupei, asistent social al Protoieriei Oneşti. În perioada 16-19 august 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, la Parohia Buda - Blăgeşti, Protopopiatul Buhuşi, s-a desfăşurat Şcoala de vară „Creaţie şi recreaţie“. Au fost prezenţi copiii din satul Buda, cei de la Centrul de zi Şipote, dar şi membrii Fundaţiei de Sprijin Comunitar. Şcoala de vară a fost pentru copii o ocazie în plus pentru a-şi face noi prieteni, a se relaxa şi nu în ultimul rând de a învăţa lucruri utile pentru viaţă. În perioada 7-15 august 2016, la Parohia Bărcu - Goşmani, Protopopiatul Buhuşi, a avut loc Şcoala de vară „Împreună pe calea credinţei“. Programul acestei şcoli de vară a fost organizat şi coordonat de preotul paroh Gheorghe Ursache, având  alături cadre didactice de la Şcoala „Gheorghe Nicolau“ din comuna Români. Copiii implicaţi în acest program recreativ au lucrat pe ateliere de pictură, cateheză, cântare religioasă, alimentaţie sănătoasă, croitorie tradiţională şi sport. De asemenea, fiind vremea postului Adormirii Maicii Domnului, copiii s-au spovedit şi s-au împărtăşit. „Copiii care au participat la activităţile din cadrul şcolii de vară vor primi cadou o excursie gratuită, oferită de preotul paroh, la mănăstirile Runc şi Ciolpani, când va avea loc şi evaluarea activităţilor desfăşurate, dar şi premierea celor ce s-au ostenit în cadrul acestui proiect“, a spus pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuşi.

De la același autor

Ultimele din categorie