Întruniri preoţeşti în protopopiatele Bacău şi Buhuşi

Preoţii din Protopopiatul Bacău s-au reunit marţi, 31 ianuarie 2017, la sediul protoieriei. Delegaţii Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, au fost arhimandritul Pimen Costea, vicar administrativ, şi pr. Adrian Ciobanu, consilier economic. 

Au fost abordate diverse aspecte ce ţin de activitatea misionară din parohii, iar părintele Costică Busuioc, protopop de Bacău, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2016 cu privire la toate activităţile misionare, administrative, social-filantropice şi economice.

Tot marţi, s-a desfăşurat prima conferinţă administrativă a preoţilor buhuşeni. În cadrul întâlnirii, s-a hotărât ca în luna februarie 2017 să se stabilească temele ce vor fi dezbătute la conferinţele pastoral-misionare. Părintele Vasile Cozma, protopop de Buhuşi, a propus ca Sinaxa anuală a preoţilor din Protopopiatul Buhuşi să aibă loc în ziua de 6 iulie 2017, în contextul împlinirii a 70 de ani de la ultima procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în Moldova. 

Citește alte articole despre: slujbă, preoţi, credincioși, Bacău, Buhuşi

De la același autor

Ultimele din categorie