Protopopiatul Sascut, în sprijinul persoanelor nevoiaşe

Credincioşii din Sascut au participat în urmă cu două zile la o acţiune de donare de sânge. Tot marţi, s-a derulat o nouă etapă a programului  „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine“

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, marţi, 21 februarie 2017, Protoieria Sascut a organizat a doua etapă din acest an a programului de donare de sânge. Intitulată „Întinde o mână şi dă şansă vieţii“, acţiunea vine în sprijinul celor care se află în mare nevoie de sânge la nivel naţional. Activitatea s-a desfăşurat la Dispensarul Medical din Sascut şi a fost posibilă cu sprijinul cadrelor medicale de la Centrul de Transfuzii Bacău şi de la dispensarul local. O contribuţie deosebită au adus şi preoţii din zonă care s-au implicat în program. „Prin această acţiune umanitară, încercăm să venim în sprijinul persoanelor aflate în nevoie, nu numai a celor care se află în raza administrativă a Protopopiatului Sascut, ci şi a celor care se luptă cu acest neajuns. Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim pentru sprijin şi binecuvântare şi, de asemenea, suntem recunoscători tuturor celor care doresc să sprijine iniţiativa noastră“, a spus părintele Ioan Negoiţă, protopop de Sascut.

„În temniţă am fost şi aţi venit la Mine“

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Parohia Pănceşti, Protopopiatul Sascut, s-a derulat marţi, 21 februarie, o nouă etapă a programului „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine“, implementat  de Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Un sobor de preoţi din Cercul pastoral-misionar „Episcop Teodosie Atanasiu“ a săvârşit Slujba Aghesmei şi Taina Sfântului Maslu. Au participat 16 persoane lipsite de libertate din cadrul Penitenciarului Bacău, însoţite de părintele capelan Daniel Maşala şi de părintele Eugen Ciprian Ciuche, consilier al Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Au urmat discuţii pe teme religioase, toţi cei prezenţi fiind impresionaţi de acest inedit schimb de experienţă, considerând că libertatea, indiferent de condiţiile în care trăim, este un dar al lui Dumnezeu pe care trebuie să-l folosim cu mare responsabilitate. Gazdele au dăruit oaspeţilor pachete conţinând cărţi de rugăciuni, iconiţe, chituri igienice, lenjerie de corp s.a. Următoarea activitate  de acest gen, în Protoieria Sascut, se va desfăşura mâine, 24 februarie, la Mănăstirea Pogleţ din judeţul Bacău.

De la același autor

Ultimele din categorie