Şcolarii de la Colegiul Naţional „Roman Vodă“ au fost împărtăşiţi de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim

23 Decembrie 2016 16:42 Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

În perioada 20-21 decembrie, câteva grupuri de şcolari, însumând aproximativ 95 de elevi de la Colegiul Naţional „Roman Vodă“, au venit la „Ceas de colindă“ pentru a fi binecuvântaţi şi a fi împărtăşiţi cu Sfintele Taine de către IPS Părinte Ioachim, chiriarhul Romanului şi Bacăului, în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva“ din Roman.

În fiecare zi, la primele ore ale dimineţii, şcolarii, după ce s-au spovedit în prealabil, au venit pentru a primi din Potirul Bucuriei pe Mântuitorul omenirii. Emoţii sfinte din inimi de copii şi glasuri suave în aroma de brad şi în puls de rugăciune au făcut ca lăcaşul de cult să se lumineze sub aripi de îngeri şi suflet de copil. Beneficiari ai programului de tip after-school, oferit prin colaborare cu Fundaţia „Episcop Melchisedec“, Filiala Roman, aceşti copii sunt deja familiarizaţi cu spaţiul binecuvântat al Catedralei arhiepiscopale, bucurându-se în fiecare zi de liniştea locului dedicat de peste 600 de ani rugăciunii şi de dăruirea celor care lucrează aici. „Scopul educatorului, ca şi al familiei, al preotului şi până la urmă al fiecăruia dintre noi, este acela de a arăta celor mici ce este cu adevărat important în viaţă. Întâlnirea cu Hristos în forma sa euharistică, suprema dăruire în suprema aducere aminte, este unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa oricărui om.“, a subliniat domnul Aurelian Alexa, directorul Fundaţiei „Episcop Melchisedec“.

După ce L-au primit în dar pe Mântuitorul lumii, prin Tainei Sfintei Împărtăşanii, pentru că slăvitul praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos este foarte aproape, ca semn de iubire din partea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, şcolarii au primit şi daruri specifice acestei perioade. (Pr. Daniel Marari)

Ultimele din categorie