Şcoli de vară în parohiile Racova şi Drăguşani

Tinerii din parohiile Racova şi Drăguşani, ce aparţin de protopopiatele Buhuşi, respectiv Sascut, au desfăşurat în a doua jumătate a lunii august o serie de activităţi creative şi recreative.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 21-27 august 2017, în Parohia Racova din Protopopiatul Buhuşi, judeţul Bacău, s-a desfăşurat proiectul „Şcoala de vară“. Aceasta s-a derulat sub coordonarea părintelui paroh Ionuţ Constantin Ciobanu şi a părintelui Pascariu Florin Sebastian, prin implicarea învăţătoarei Ana Focşa de la Şcoala Gimnazială Racova. Au participat în fiecare zi un număr de 30 de copii cu vârste cuprinse între 6-15 ani, implicându-se activ la atelierele de pictură, de cateheză, la activităţi sportive, de educaţie pentru sănătate şi de ecologie. În cadrul atelierului de ecologie, copiii au învăţat cât de util şi benefic este pentru sănătate întreţinerea mediului înconjurător. Astfel, ei au plantat flori în curtea bisericii parohiale şi au toaletat copacii. În cadrul atelierului de educaţie pentru sănătate, doctorul Teodora Angela Ciobanu i-a învăţat pe copii cum pot acţiona şi acorda primul ajutor în caz de urgenţă până la sosirea echipajelor medicale specializate. Proiectul a culminat cu o excursie la Centrul eparhial Roman şi la Mănăstirea Miclăuşeni din judeţul Iaşi. În ultima zi a şcolii de vară, cursanţii au participat la Sfânta Liturghie şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, mulţumind pentru toate binefacerile primite.

Activităţi multiple în Parohia Drăguşani

În perioada 21-27 august 2017, s-a derulat în Parohia Drăguşani, comuna Parava, judeţul Bacău, programul educativ-religios tip şcoală de vară „Vacanţă în tinda bisericii“. Partenerii taberei au fost Primăria Parava, Postul de Poliţie Parava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău-Serviciul Rutier, iar colaboratori au fost cadre didactice din comună (dr. Dorina Mătăsaru din Drăguşani şi educatoarea Ioana Ţigulea). Au participat copii cu vârste între 4 şi 11 ani, programul cuprinzând activităţi care s-au axat pe comunicare. Astfel, au fost puse în aplicare jocuri distractive din domeniul matematicii şi fizicii sub coordonarea doamnei preotese Ioana Negoiţă, creativitatea copiilor fiind pusă în mişcare de educatoarea Ioana Ţigulea, de Georgiana Vârgolici şi de Daniela Dinu, precum şi de cadre didactice din localitate. O lecţie de prevenire a îmbolnăvirii a fost prezentată copiilor de către dr. Dorina Mătăsaru, care a explicat celor prezenţi rolul medicinei în viaţa societăţii. Duminică, 27 august, toţi copiii au participat la Sfânta Liturghie, împărtăşindu-se cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

Citește alte articole despre: tineri, copii, activități, tabără, credinţa, slujbă, manifestare

De la același autor

Ultimele din categorie