Conferinţa „Noua revoluție culturală: ideologia corectitudinii politice”, la Braşov

9 Decembrie 2016 11:51 Arhiepiscopia Sibiului

A.P.O.R (Asociația Părinți pentru Ora de Religie) Brașov vă invită marți, 13 decembrie, de la ora 18.00, în corpul S al facultății de Silvicultură din Brașov (de lângă Maternitate), la conferința cu tema „Noua revoluție culturală: ideologia corectitudinii politice”, susținută de scriitorul Mihai Gheorghiu, autor al lucrărilor „România dincolo de trecut. Eseu despre experiența servituții” și „Reversul istoriei. Eseu despre opera lui Mircea Eliade”.

Mihai Gheorghiu este și președinte al comitetului de inițiativă cetățenească al Coaliției pentru familie, prin care s-au strâns cele 3.000.000 de semnături pentru modificarea art. 48 din Constituție, în vederea definirii familiei ca fiind formată din bărbat și femeie.

Tema conferinței este inedită pentru publicul brașovean pentru că tratează un subiect deosebit de important, cel al ideologiei și corectitudinii politice, care afectează în special libertatea de exprimare în spațiul public. Cu toate acestea, dezbaterea publică pe acest subiect nu există deocamdată. Prin această conferință, organizatorii doresc să încurajeze dezbaterile privind această temă, prin care publicul românesc să poată înțelege mai bine natura transformărilor din societate.

Subiectele de discuție ale conferinței vor atinge, printre altele, următoarele puncte:

Ce anume este corectitudinea politică? Are legătură cu politica?
Care este legătura dintre corectitudinea politică și neomarxism?
Cum afectează corectitudinea politică libertatea de exprimare?
Cum afectează ideologia neomarxistă identitatea românească?
Care este legătura dintre declinul autorității, al familiei și drepturile minorităților?
Care este esența marxismului cultural?

Intrarea este liberă.

Ultimele din categorie