Conferința „Coaliției pentru Familie”, la Timişoara

2 Martie 2016 23:12 Arhiepiscopia Timişoarei

Coaliția pentru Familie – Comitetul de implementare local Timiș a organizat miercuri, 2 martie, o conferință de presă în Aula Filialei Timișoara a Academiei Române. În cadrul acesteia, s-au dezbătut, pe larg, aspecte privind demersul civic de revizuire a articolului 48, alin. (1), din Constituţie.

La eveniment a fost prezent academicianul Ioan Păun Otiman, Președintele Filialei Timiș a Academiei Române, Claudia Albulescu, președinte APOR Timiș, Prof. Univ. dr. Ionel Trifon Cioată, Prof. Univ. Dr. Caius Solovan, Prof. Univ. dr. Ștefan Buzărnescu, Prof. univ dr. Radu Motica, Prof. Dr. Robert Lazu, dr. Violeta Radosav, Cristina Olariu, juriști, sociologi, medici și reprezentanți ai Societății civile.

Coaliția pentru familie dorește să definească familia, ca fiind alcătuită dintr-un bărbat și o femeie, singurul mediu propice nașterii, creșterii și educației copiilor. Familia, ca instituție fundamentală a societății, asigură dezvoltarea optimă și continuitatea oricărui popor.

Comitetul de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea articolului 48, aliniatul 1, din Constituție arată că familia este locul în care valorile și tradițiile societăţii sunt transferate copiilor, iar tradițiile și valorile românești au avut întotdeauna, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie