Conferința „Fericirile - Trepte pogorâtoare ale Căii lui Hristos”, la Timişoara

2 Aprilie 2016 21:34 Arhiepiscopia Timişoarei

Joi, 31 Martie, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, a avut loc conferința „Fericirile - Trepte pogorâtoare ale Căii lui Hristos”, susținută de Arhimandritul Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex - Londra, eveniment ce se înscrie în seria de conferințe prepascale oraganizate de Facultate de Litere, Istorie și Teologie și Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Timișoara.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, la acest evenimet a participat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de clerici din eparhie, studenți și de numeroși credincioși timișoreni.

Cuvântul părintelui Zaharia Zaharou a fost unul bogat în înțelesurile duhovnicești, necesare fiecărui credincios care dorește să-l descopere pe Dumnezeu și care, astfel, se pregătește pentru marele praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

„Atunci când credinciosul primește cuvântul Domnului Iisus și se face părtaș duhului iubirii Sale jertfelnice, în inima lui începe să se zugrăvească Chipul cel smerit al lui Hristos. Pe de-o parte i se descoperă măreția, desăvârșirea și sfințenia căii Domnului, așa cum s-a arătat în deșertarea Lui de Sine și în dragostea Sa până întru sfârșit, iar pe de alta, i se dă să-și cunoască sărăcia duhovnicească, nedreptatea păcatului și zădărnicia întregii sale vieți”, a subliniat părintele Zaharia Zaharou.

Șirul de conferințe prepascale va continua și săptămâna viitoare cu prelegerea pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu, care va vorbi despre „Creștinii de ocazie”. Conferinţa va avea loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, începând cu ora 18.00.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie