Duminica Sfântului Ioan Scărarul, la biserica studenților din Timișoara

11 Aprilie 2016 17:16 Arhiepiscopia Timişoarei

În duminica a patra din Sfântul și Marele Post, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul studenților timișoreni, și a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în Biserica „Buna Vestire”, situată în campusul universitar din Timişoara.

La slujbă au participat cadre didactice universitare, studenți și numeroși credincioși bănățeni. Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul studenților din parohie.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice din duminica a IV-a a Postului Mare, ce relatează despre vindecarea fiului lunatic. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat semnificația contextului în care Mântuitorul Hristos săvârșește această minune.

„Cel ce nu se roagă este un om mut! Se pare că astăzi trăim într-o lume a muților. Cu toate că este atât zgomot pe pământ, totuși pământul pare a fi o planetă mută, căci, arareori, se mai ridică un pâlc, o flacără de rugăciune către Dumnezeu. Deci, Hristos alături de Tatăl coboară în acest iad, acolo unde oamenii nu se mai iubesc, ci se sfădesc unii cu alții, dând vina unul pe altul. Prezența lui Hristos vine să restabilească ordinea firească din om și să redea sănătatea persoanei umane”, a menționat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

După cuvântul de învățătură, părintele paroh Marius Ioana a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, pentru binecuvântarea și bucuria adusă studenților și credincioșilor Parohiei Timișoara - Zona Pârvan cu prilejul acestei prime vizite pastorale.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie