Expoziția „Re-descoperirea icoanei”, la Galeria „Calpe” din Timișoara

13 Aprilie 2016 18:23 Arhiepiscopia Timişoarei

Marți, 12 aprilie a.c., la Galeria „Calpe” din cadrul Complexului „Bastion” din Timișoara, Sala „Theresia” – corp D, a avut loc vernisajul expoziției „Re-descoperirea icoanei” a artistei plastice Lucia Nica.

La întâlnirea de suflet au participat clerici de la Centrul eparhial, cadre didactice și studenți ai Facultății de Arte Plastice din Timișoara, iubitori de artă și mai mulți credincioși bănățeni, dar și ardeleni. Gazda evenimentului a fost Călin Petcana, care a prezentat vorbitorii și a specificat importanța icoanei bizantine în contextul artei moderne. 

Expoziția „Re-descoperirea icoanei” a fost prezentată de către ieromonahul Varlaam Almăjanu, starețul Mănăstirii „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, care a subliniat valențele pline de sfințenie ale icoanei, atât de necesară lumii de azi, și a apreciat icoanele pline de lumină ale artistei Lucia Nica. 

În perioada prepascală artista Lucia Nica a reușit să aducă de la Sibiu mai multe icoane bizantine din propriul portofoliu, icoane având ca suport lemnul de tei și folosind tempera cu pigmenți naturali. Cei care doresc să viziteze această expoziție o pot face până la data de 28 aprilie 2016.

Lucia Nica este membră a Fondului Artiștilor Plastici Români și a Academiei Artelor Tradiționale Române. Lucrările sale fiind expuse în Austria, Germania, Franța, Italia, Olanda, Anglia sau Canada.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie