Înaltpreasfințitul Părinte Ioan: „Domnul Iisus ne dorește să fim ai Lui”

18 Aprilie 2016 14:33 Arhiepiscopia Timişoarei

În duminica a cincea din Postul cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Timișeni-Șag şi a sfințit și o troiță de lemn aflată la intrarea în incinta mănăstirii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat învățăturile ce reies din textul evanghelic de la Sfântul evanghelist Marcu, în legătură cu momentele de dinainte pătimirii Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, chiriarhul a prezentat credincioșilor și aspecte din viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, îndemnând, totodată, la pocăință urmând exemplul acesteia.

„Maria Egipteanca este o pildă vie pentru noi, că oricât de adânc am căzut în întunericul păcatelor, Dumnezeu nu ne părăsește. Printr-o viață de nevoință și pocăință sinceră Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca a fost chemată în împărăția lui Dumnezeu ca mireasă a lui Hristos. Domnul Iisus ne dorește să fim ai Lui; după cum El Însuși s-a dat preț de răscumpărare pentru noi, și nouă ne cere să ne răscumpărăm viața, în trupurile noastre, și în acest fel creștinul devine un om al Evangheliei, un om al lui Hristos”, a spus Înaltpresfințitul Părinte Ioan.

După cuvântul rostit, s-a mers la troița cea nouă, unde a avut loc slujba de sfințire oficiată de Înaltpreasfinția Sa. S-a desfășurat un scurt moment de rugăciune și de închinare și la crucea eroilor martiri din decembrie 1989, aflată în curtea exterioară a mănăstirii, cruce care a stat chiar în fața catedralei mitropolitane până la construirea noului monument.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie