Olimpiada Națională de religie, la Timișoara

19 Aprilie 2016 17:31 Arhiepiscopia Timişoarei

În perioada 18-22 aprilie a.c., la Timișoara, se desfășoară Olimpiada Națională de religie ortodoxă pentru clasele VII-XII, în cadrul căreia vor fi evidențiate rezultatele obținute de elevi la disciplina religie.

Deschiderea oficială a avut loc la începutul acestei săptămâni la catedrala mitropolitană din Timișoara, printr-un moment de rugăciune, la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului în prezența unui număr de peste 250 de elevi.

La acest important eveniment au fost prezenți inspectori și consilieri din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, clerici din cadrul Patriarhiei Române, profesori de religie și elevi merituoși, care au reușit să ajungă până în această fază finală a olimpiadei.

Întîlnirea a debutat luni seara, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, printr-o rugăciune de Te Deum și slujba Acatistului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, care a adresat un cuvânt de bunvenit, de apreciere și  de încurajare elevilor prezenți.

„Este o bucurie pentru cetatea Timișoarei că elevi din toate județele țării, întâi de toate, au venit să se roage la catedrala din Timișoara, unde se află moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. I-am declarat pe toți acești tineri ucenici ai Sfântului Iosif. Bucuria noastră a fost mare pentru că am văzut că au venit și elevi de la liceele militare, ceea ce ne dă garanția că oștirea română va rămâne pe mai departe creștină și va păzi și va apăra acest pământ creștin românesc, moștenit de la strămoșii noștrii” a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

În cursul zilei de astăzi, a avut loc proba scrisă la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara, iar în partea a doua a zilei, elevii au participat la vernisajul expoziției de icoane pe lemn și sticlă, realizată de elevii Liceului de Arte Plastice Timișoara și la un curs interactiv în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara.

Miercuri, elevii vor vizita buchetul mănăstirilor timișene, expoziția cu lucrările realizate în cadrul Simpozionului Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș - ocrotitorul Țării Banatului, de la Școala Gimnazială Banloc și Expoziția cu lucrările elevilor realizate în cadrul Proiectului „Cercul de lecturi religioase” ai elevilor Școlii Nr.7 „Sfânta Maria” din Timișoara, iar joi, vor vizita orașul de pe Bega, când vor avea bucuria de a descoperi valoroasele elemente de spiritualitate, educație, cultură și artă pe care le oferă municipiul Timișoara.

Rezultatele finale vor fi afişate vineri dimineaţa, iar de la ora 10.00, va avea loc festivitatea de premiere în sala de concerte „Mihai Perianu” din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” Timișoara.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie