Sfințirea iconostasului paraclisului Mănăstirii Dobrești

5 Mai 2016 11:18 Arhiepiscopia Timişoarei

În cea de-a treia zi a marelui Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, 3 mai 2016, credincioși din cadrul Mitropoliei Banatului au venit de dimineață la așezământul monahal de la Dobrești, pentru a participa la un moment important din viața mănăstirii, sfințirea iconostasului din paraclisul aflat la demisolul sfintei mănăstiri.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, slujba Sfintei Lirturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi. Totodată, au mai fost invitați reprezentanți ai autorităților județene și locale, membrii ai Asociației „Ștefan cel Mare”, care, de-a lungul timpului, au sprijinit la edificarea sfintei vetre monahale.

Înaintea începerii Sfintei Liturghii, a avut loc sfințirea iconostasului, prilej de mare bucurie pentru viețuitorii mănăstirii şi credincioşii prezenți.

Mănăstirea Dobrești este una dintre frumoasele mănăstiri timișene, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Aşezământul monahal a fost înfiinţat la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu şi la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei), originar de pe aceste meleaguri bănăţene.

Mănăstirea Dobreşti îi are ca ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul şi pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie