Simpozionul național de teologie „Sfinţii Părinţi şi actualitatea educaţiei creştine” va avea loc la Timişoara

21 Aprilie 2016 10:21 Arhiepiscopia Timişoarei

În zilele de 27-28 mai anul curent, se va desfăşura, la Timişoara, simpozionul naţional de teologie cu tema „Sfinţii Părinţi şi actualitatea educaţiei creştine”, organizat de Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie (Departamentul de Teologie), în colaborare cu Mitropolia Banatului.

Scopul simpozionului este acela de-a explora sensurile şi semnificaţiile duhovniceşti ale educaţiei creştine, precum şi reliefarea unor repere majore ale formării spirituale în lumea contemporană. O reflecţie asupra principiilor educaţionale ale Sfinţilor Părinţi se impune cu atât mai mult cu cât asistăm astăzi la o promovare a educaţiei prin intermediul unor valori străine de spiritualitatea ortodoxă.

Educaţia pe care Sfinţii Părinţii o propun lumii de azi e mai mult decât o ştiinţă academică, ea este o cale duhovnicească prin care, aşa cum spunea părintele Antonie de Suroj, „focul din ochii tinerilor devine lumina din ochii celor bătrâni”.

Propunerile de lucrări trebuie să conţină numele şi prenumele autorului, titlul academic, afilierea instituţională (dacă este cazul), numărul de telefon, precum şi un scurt abstract (150-200 de cuvinte). Titlurile comunicărilor trebuie trimise până la data de 23 aprilie 2016 la următoarea adresă de email: dlemeni@yahoo.com.

Lucrările simpozionului se vor desfăşura la Mănăstirea Timişeni-Şag, lucrări care vor fi publicate la o editură acreditată CNCS. Cazarea şi masa vor fi asigurate de organizatori.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie