Slujbă de pomenire pentru arhimandritul Ieronim Stoican, la Mănăstirea Luncanii de Sus

29 Martie 2016 21:21 Arhiepiscopia Timişoarei

Părintele Ieronim Stoican, duhovnic al Mănăstirii Luncanii de Sus în perioada 2007-2011, a fost pomenit duminică, 27 martie 2016, în cadrul aşezământului monahal din judeţul Timiş. Slujba parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

În Duminica a II-a din Postul Mare, numită și a Sfântului Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent la Mănăstirea Luncanii de Sus, din Protopopiatul Făget, judeţul Timiş. Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie oficiată în lăcaşul de cult de un sobor de preoţi, apoi a săvârşit o slujbă de pomenire la împlinirea a 5 ani de la trecerea la cele veşnice a arhimandritului Ieronim Stoican, fost duhovnic al Mănăstirii.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan l-a hirotesit duhovnic pe părintele Mihail Gavril Piroc de la Catedrala Mitropolitană.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul Banatului a oficiat slujba parastasului pentru duhovnicul mănăstirii, arhimandritul Ieronim Stoican, la 5 ani de la trecerea la cele veșnice. La eveniment au luat parte stavrofora Filofteia Nistor, stareța Mănăstirii Luncanii de Sus, împreună cu obștea de maici, dar și un număr impresionant de credincioși, mulți dintre ei fii duhovnicești ai părintelui.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie