Ziua Europei a fost sărbătorită la Timișoara

10 Mai 2016 12:00 Arhiepiscopia Timişoarei

În fiecare an, la data de 9 mai, se serbează, în toate statele Uniunii Europene, Ziua Europei. În Parcul Central din Timișoara, la Monumentul „Ostașului român”, această zi a debutat prin intonarea imnului Europei și al României, după care a urmat o ceremonie religioasă, oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Biserica nu poate să lipsească de la un astfel de moment, întrucât de fiecare dată, marile realizări ale poporului român și momentele importante din istoria poporului român au avut la bază personalități marcante din Bisericii, care au reușit să pună la punct astfel de evenimente remarcabile. În fiecare duminică și sărbătoare, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe eroii neamului românesc, pe martirii căzuți în Revoluție, dar și pe toți care au murit în lagăre și în închisori, ținând seama că suntem cei care îi pomenim pe acești eroi ai neamului pestea veacuri, întrucât s-au sacrificat pentru libertatea, demnitatea și unitatea poporului român”, a menționat părintele consilier.

După ceremonia religioasă a urmat depunerea coroanelor de flori din partea autorităților publice locale, a instituțiilor din sistemul de Apărare, Siguranță Națiomală și Ordine Publică, a Mitropoliei Banatului și a Asociației Veteranilor de Război.

La acest eveniment au participat sute de timișoreni, veterani de război, militari din Brigada 18 Infanterie Banat, prezenți în teatrul de operațiune din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, reprezentanți ai Asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere, reprezentanți ai Societății Civile timișorene și foarte mulți copii, elevi și studenți din municipiu. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Timișoara.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Ultimele din categorie