Concert de Florii, la Dej

Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Dej a găzduit, duminică seara (24 aprilie 2016), prima ediție a concertului de pricesne, organizat cu prilejul sărbătorii Floriilor. La evenimentul organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, cu susținerea Primăriei municipiului Dej, au participat sute de credincioși.

Protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea, gazda evenimentului, a spus că acest eveniment se dorește a fi un prilej de întărire a comuniunii dintre oameni, la intrarea în Săptămâna Patimilor:

„Acum 2000 de ani, cetatea Ierusalimului se afla în zi de mare sărbătoare. Atunci, pruncii cântau Osana, Osana, iar noi, prin slujire și cântare de pricesne, aducem Slavă lui Dumnezeu. Mulțimile erau cu flori în mână și își așterneau hainele în fața Împăratului Hristos, noi venim cu sufletele deschise, ca El, Domnul Hristos, să intre și să ne dăruiască liniștea pe care ne-o dorim cu toții. El a spus: „Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi”. Liniștea și odihna deplină nu o primești de la lume, ci de la Dumnezeu”, a adăugat părintele Ioan Buftea.

Evenimentul a debutat cu un recital al Coralei „Armonia” a Centrului Cultural „Arta” Dej, dirijat de Doina Sima Minea. Cei prezenti au putut asculta pricesne și cântece religioase interpretate de soliștii vocali Anca Suciu, Zina Doboș, Cristina Beldean Moșuțan, Mădălina Mârza, Alina Zanc, Ioana Breda Morar, Ioan Dordoi și Felix Gălan. De asemenea, Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios.

La final, preoții, dascălii și elevii implicați în concursul național „Biserica și școala în sufletul meu” au fost premiați.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie