Elevii dejeni vor reprezenta Eparhia Clujului la etapa națională a concursului „Biserica și Școala din sufletul meu”

În seara zilei de miercuri, 11 mai 2016, a avut loc premierea câștigătorilor Concursului Național „Biserica și Școala din sufletul meu”, la nivelul Eparhiei Clujului. Din partea municipiului Dej, au participat la acest concurs 150 de tineri, de la mai multe grupe de cateheză ale parohiilor din Protopopiatul Dej, coordonați de profesorii de religie și de preoții parohi.

Concursul a avut următoarele secțiuni: creație literară (unde s-a putut realiza creație poetică sau rugăciune), creație artistică (icoane sau alte forme de reprezentare), creație multimedia sau prezentare multimedia.

Elevii din Protopopiatul Dej au obținut locul I și mențiune la nivel Eparhial, după cum urmează: Locul I: Școala Gimnazială nr. 1 și Parohia Ortodoxă Dej II, coordonatori: profesoara Cristina Șipoș și părintele Emil Sabadîș. Mențiune: Școala Gimnazială Mihai Eminescu Dej și Parohia Ortodoxă Dej I, coordonatori: profesoara Daniela Petrescu și părintele Iuliu Leach.

Premierea s-a făcut de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și de părintele Liviu Vidican-Manci, inspector pentru catehizare al Arhiepiscopiei Clujului. Părintele Mitropolit a vorbit despre importanța cooperării dintre Școala și Biserică în formarea unui tânăr.

Premierea câștigătorilor la nivel național, va avea loc în 21 mai 2016 la Patriarhia Română și va fi oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie