Hramul bisericii Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania” din Şimleu Silvaniei

Ziua de 23 aprilie are o însemnătate aparte pentru ostașii țării, deoarece, în această zi, este sărbătorită Ziua forțelor terestre, cunoscută de către toți drept Ziua Armatei. Pentru cadrele militare ale Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania” din Şimleu Silvaniei, sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe are o conotație deosebită, întrucât Sfântul Gheorghe este ocrotitorul spiritual, sub a cărui ocrotire a fost pusă frumoasa biserică de lemn din incinta garnizoanei.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Petroniu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat cadrele militare în frunte cu domnul colonel Mircea Fechete, împuternicit la comanda Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania”, personalul civil angajat, precum și numeroși credincioși din Șimleu Silvaniei.

La final, după rostirea cuvântului de învățătură de către Preasfințitul Părinte Petroniu, părintele Ioan Crâșmaru a mulțumit Ierarhului pentru bucuria de a fi alături de cadrele militare la hramul bisericii.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie