Hramul mănăstirii bistriţene Dobric

Peste două mii de credincioşi au participat astăzi, 21 mai 2016, la hramul mănăstirii bistriţene Dobric. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în altarul de vară al mănăstirii, de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, înconjurat de un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte şi arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopie, arhidiaconul Claudiu Grama, Consilierul pe probleme de misiune şi protocol, părintele Doru Zimveliu, Protoiereul Protopopiatului Beclean, şi alţi stareţi şi duhovnici ai mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Andrei a vorbit celor prezenţi despre viaţa Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena arătând că sunt modele pentru societatea de astăzi.

„Sfântul împărat Constantin a fost cel care a pus bazele Europei moderne prin credinţa în Domnul Iisus Hristos; pentru că Europa, şi nu numai, are temelie creştină. El a avut înţelepciunea aceasta, intuiţia aceasta pentru progresul Europei, să dea libertate creştinismului şi mai mult să sprijine propovăduirea Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul slujbei, duhovnicul mănăstirii, părintele Siluan Fărcaş i-a mulţumit părintelui Mitropolit Andrei pentru prezenţa în mijlocul obştii mănăstirii şi a credincioşilor bistriţeni.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie