Înaltpreasfințitul Andrei: Andrei: „De Paști, să ne aducem aminte de bătrânii noștri!”

„De Sfintele Paști, să ne aducem aminte de bătrânii noștri!”, este mesajul Înaltpreasfințitului Andrei la praznicul pe care creștinii ortodocși se pregătesc să îl întâmpine. Mesajul de Paști a fost transmis întregii prese clujene luni, 25 aprilie 2016, în cadrul conferinței de presă organizată la Centrul Eparhial al Arhiepiscopei Clujului.

Mesajul Mitropolitului Andrei la praznicul Învierii Domnului pornește de la un verset scripturistic regăsit în cartea lui Iisus Sirah: Nu disprețui vorba celor bătrâni, că și ei au învățat de la părinții lor. Că de la ei vei învăța înțelepciunea și îndemânarea de a da răspuns bun la nevoie (Iisus Sirah 8,9).

Prin ascultarea bătrânilor înțelegem și importanța duhovnicilor în viața creștinilor, fără de care drumul către mântuire ar fi anevoios, subliniază Mitropolitul Clujului: „Acești povățuitori duhovnicești au o experiență și discernământ care ne conduc spre Hristos și sunt adevărate busole care ne asigură direcția cea bună. În mod special, bunicii și părinții noștri ne-au educat din punct de vedere spiritual să punem preț pe Sfintele Paști, cea mai mare sărbătoare creștină, pe Crăciun, pe Rusalii, pe Bobotează”.

„Dacă la Crăciun pastorala noastră era preocupată în mod special de educarea tinerilor, de data aceasta, în mod deosebit, ne ocupăm de bătrânii noștri părinți și bunici. De ce facem lucrul acesta? E o realitate că foarte multe localități din România au îmbătrânit. Unele sunt aproape înspre desființare și sunt locuite de bătrânei. Din acest motiv, în pastorala de Paști ne preocupăm de bătrâni”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie