Moaștele Sfântului Gheorghe din Drama au ajuns la Cluj

Sute de credincioși din Cluj, împreună cu preoți, elevi seminariști și angajați ai Centrului Eparhial au întâmpinat joi dimineața, în curtea reședinței mitropolitane moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe, aduse de o delegație din Grecia, condusă de Mitropolitul Pavlos de Drama.

Oaspeții din Grecia au ajuns la Cluj miercuri seara, iar a doua zi dimineața racla cu sfintele odoare a fost purtată în procesiune în jurul catedralei, la final fiind depusă în muzeul de la subsolul bisericii. Procesiunea a fost condusă de Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei și Înaltpreasfințitul Mitropolit Pavlos, iar pe tot parcursul ei s-au rostit ectenii și s-a cântat troparul Sfântului Gheorghe. După ce racla a fost depusă în muzeul mitropolitan, oaspeții din Grecia, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, s-au închinat și au vizitat muzeul, unde au aflat istoria obiectelor de valoare adăpostite aici.

Încă de dimineață, clujenii au așteptat în ploaie, la intrarea în muzeul mitropolitan, pentru a se închina moaștelor Sfântului Cuvios Gheorghe de Drama. Aceștia au mărturisit că i se roagă sfântului pentru sănătate și ajutor. Pentru credincioșii Eparhiei Clujului, sosirea moaștelor reprezintă un motiv de bucurie și întărire duhovnicească, după cum a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Cei care nu au reușit să participe la procesiune se vor putea închina sfintelor odoare până duminică la ora 17.00. Muzeul va fi deschis în fiecare zi, după un program special.

Cuviosul Gheorghe de Drama este un sfânt al zilelor noastre. El nu este foarte cunoscut însă de credincioși români, cu toate că în toamna anului trecut, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat hotărârea trecerii sale în calendarul Bisericii noastre. Prezența moaștelor sale la Cluj de hramul Mitropoliei este un prilej pentru clujeni de a-i afla viața și minunile sale.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie