„REQUIEM”, o premieră excepțională în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită, în premieră absolută, miercuri, 23 martie, ora 19.30, în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, la un concert extraordinar, de o spiritualitate deosebită: „REQUIEM”, de Marțian Negrea.

La începutul Postului Sfintelor Paști, în întâmpinarea celei mai importante sărbători a creștinătății, spectatorii clujeni sunt invitați la un eveniment ce ne amintește de profunzimea acestei perioade și ne pregătește pentru a o întâmpina cu speranță și lumină.

Evenimentul este unul cu totul deosebit, „Requiem” fiind concertul ce reunește o orchestră completă și soliști în Catedrala Mitropolitană din Cluj pentru prima dată în istoria acesteia, la invitația onorantă a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Concertul aduce în fața publicului o distribuție importantă: soprana Irina Săndulescu Bălan, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Sergiu Coltan și baritonul Florin Estefan, acompaniați de Corul și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, coordonați muzical de maestrul Gheorghe Victor Dumănescu. Evenimentul se bucură de participarea specială a Corului de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu.  

Concertul vocal-simfonic este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Radio Renașterea are un important scop caritabil, donațiile colectate fiind oferite profesoarei de religie Crina Cîrcu.

Intrarea se face pe bază de donație, în valoare de 20 de lei. Tichetele se găsesc la Agenţia Teatrală, Catedrala Mitropolitană și la magazinele Arhiepiscopiei din Piața Avram Iancu.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie