ASCOR Iași: Campania „Împreună ridicăm o casă” pentru familia din Glodenii Gândului, aproape de final

24 Septembrie 2019 15:48 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români Iași – ASCOR Iași au pus umăr de la umăr iar lucrările la casa construită în localitatea Glodenii Gândului din județul Iași au ajuns pe ultima sută de metri. Timp de două luni, sute de persoane au contribuit fiecare pentru ridicarea locuinței familiei Olaru, pentru a le asigura celor doi copii și tatălui lor un acoperiș și un spațiu călduros pe timpul sezonului rece. În zilele următoare, voluntarii își propun să execute ultimele finisaje și să mobileze viitoarea casă.

Mai multe detalii cu privire la stadiul lucrărilor ne-a oferit Andrei Mocanu, realizatorul campaniei „Împreună ridicăm o casă”: „Lucrările la prima casa ridicată de ASCOR Iași au ajuns pe ultima sută de metri, iar după doar 2 luni de la punerea pietrei de temelie, lucrările la locuința familiei Olaru au ajuns pe ultima sută de metri. Zilele trecute s-a pus acoperișul pe casă și au început lucrările la partea de finisare interioară și exterioară a casei, urmând că până la finalul săptămânii să fie pusă gresia, faianța și parchetul, iar cu ajutorul donatorilor, tinerii din ASCOR Iași și-au propus ca săptămâna viitoare să doteze casa cu toate cele necesare pentru baie și bucătărie, precum și mobilierul pentru camera tatălui. Mobilierul pentru sufragerie și pentru camera copiilor au fost donate de o familie de la Parohia „Sfântul Nectarie” din Iași. Până la ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, ne dorim să dăm cheile casei familiei Olaru și să se oficieze slujba de sfințire a casei. La slujba de binecuvântare îi învităm și îi așteptăm pe toți cei care ne-au ajutat și ne-au susținut”.

Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nicolae” din Iași se alătură campaniei ASCOR

Cu sprijinul părintelui prof. Dan Sandu, alături de ing. Marian Mărunțelu și de credincioșii Paraclisului mitropolitan „Sfântul Nicolae” din Iași, membrii asociației au reușit să realizeze acoperișul locuinței din Glodenii Gândului. „În anul 1990, părintele profesor Dan Sandu a fost printre fondatorii ASCOR la București, iar apoi la Iași. Ne bucurăm că și acum, după 30 de ani, ascorenii rămân uniți și încearcă împreună să realizeze lucruri frumoase, care să aducă zâmbetul pe buzele tinerilor aflați în situații dificile. Cu siguranță că cei doi copii orfani își vor aduce aminte peste ani, atunci când vor fi și ei studenți, faptul că există profesori care nu predau doar lucruri teoretice, ci care vin la fața locului și întind o mână de ajutor, ori de câte ori este nevoie” a declarat în continuare Andrei Mocanu.

Cei care doresc să sprijine finalizarea campaniei, pot face donații în subcontul ASCOR Iași, cu mențiunea „Donație pentru construirea casei”: RO61BRDE240SV95235282400 - subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași). De asemenea, pentru mai multe detalii cu privire la această campanie puteți apela persoana de contact: Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași – 0756277365.

Vă recomandăm să citiți și:

De la același autor

Ultimele din categorie