Au debutat cursurile celei de-a șasea ediții a Universității de Vară „Sfântul Maxim Mărturisitorul și Sfânta Muceniță Ecaterina”

Luni, 4 iulie 2022, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a debutat, în Apeninii Bolognesi, la Gaggio Montano (BO), cea de-a șasea ediție a Universității de Vară „Sfântul Maxim Mărturisitorul și Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”.

Începutul cursurilor universității de vară s-a marcat prin săvârșirea, de către Preasfinția Sa, a slujbei de Te Deum.

Universitatea, organizată de Centrul de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul” al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, se constituie într-un program de formare continuă și de actualizare duhovnicească a preoților și a preoteselor din cuprinsul eparhiei, participanți în cadrul actualei ediții, prima realizată în prezență după cei doi ani marcați de pandemie.

În perioada 3-8 iulie, cursanții universității se vor bucura de audierea unor conferințe susținute de ierarhii eparhiei și de profesorii sau preoții invitați. Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a început ciclul de conferințe, abordând tema: „Pentru o etică a vieții (bios) cu perspectiva vieții (zoe) veșnice”. Părintele Arhidiacon Sorin Adrian Mihalache, cel care a susținut a doua conferință, în această primă zi, a vorbit pe tema: „Sunt influențabil? De ce e important să știu? Câteva rezultate medicale noi care fac puțină lumină într-o veche dispută despre liberul arbitru”. Preacucernicul Părinte Dr. Octavian Schintee, membru al Centrului de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul”, a abordat o temă de actualitate, despre eutanasie în Italia, făcând analiză pe unul dintre cazurile mediatizate în Italia anilor 2000. Vor urma alte conferințe susținute de către Părintele Arhidiacon Sorin Adrian Mihalache, precum și de Preacucernicul Părinte Profesor Univ. Dr. Ștefan Iloaie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, domnul Profesor Univ. Dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, și de alți părinți membri ai Centrului de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul”.

Tematica principală a acestei ediții a Universității de Vară este Bioetica.

 

Sursa: episcopia-italiei.it

Ultimele din categorie