Bălți: Istoricul Ion Negrei a primit cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române

Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului)

Bălți: Istoricul Ion Negrei a primit cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române

    • Bălți: Istoricul Ion Negrei a primit cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române
      Foto: Facebook / Episcopia de Bălți

      Foto: Facebook / Episcopia de Bălți

Istoricul Ion Negrei a primit vineri, 10 martie, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, Crucea Patriarhală.

Ceremonia a avut loc la finalul unui curs public despre „Canonicitatea Bisericii Ortodoxe Române în spațiul basarabean”, lecție susținută de Ion Negrei la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB).

Distincția i-a fost conferită de Patriarhul României, prin Episcopul Antonie de Bălți, în semn de „apreciere pentru promovarea adevărului istoric și valorilor românești în spațiul basarabean”.

PS Antonie a mulțumit profesorului Ion Negrei pentru prelegerea sa, menționând că „asemenea lecții, bogate în argumente istorice despre trecutul nostru, ne ajută să cunoaștem istoria adevărată și ne protejează de falsurile istorice în care, încă, mulți confrați de-ai noștri, inclusiv slujitori ai altarelor, cred”.

Ora publică „Canonicitatea Bisericii Ortodoxe Române în spațiul basarabean” este al doilea eveniment din șirul de manifestări organizate de Episcopia de Bălți cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la înființarea structurii eclesiastice românești la Bălți.

Evenimentul a fost organizat, în parteneriat cu USARB, Asociaţia Istoricilor din R. Moldova „Alexandru Moşanu” şi Catedra de Ştiinţe Socioumane şi Asistenţă Socială din cadrul Universității.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: