Binecuvântare arhierească în Parohia Săuceşti

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Binecuvântare arhierească în Parohia Săuceşti

Credincioşii din Parohia Săuceşti, Protopopiatul Bacău, au avut bucuria duminică, 31 iulie 2016, de a-l primi în mijlocul lor pe IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim. Ierarhul a sfinţit aşezământul cultural-catehetic şi social-filantropic din localitate. 

În Duminica a VI-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a binecuvântat aşezământul cultural-catehetic şi social-filantropic al enoriaşilor din Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ - Săuceşti, Protopopiatul Bacău, judeţul Bacău. Edificiul a fost ridicat în apropierea bisericii şi vine să întregească truda de peste două veacuri a acestei comunităţi creştine, după cum ne-a relatat preotul Daniel-Ionel Marari, directorul Centrului catehetic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. „Chiriarhul locului a fost primit cu pâine, sare şi flori de către copiii şi tinerii din parohie, îmbrăcaţi în frumosul port popular moldovenesc, reprezentativ pentru această comună a cărei începuturi sunt atestate încă din vremea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare“, a transmis preotul Marari. Credincioşii au avut prilejul să se închine la racla ce adăposteşte fragmente din moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii noastre, adusă de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

„Satul acesta are o istorie multiseculară“

IPS Părinte Ioachim a oficiat slujba Sfinţirii noului aşezământ cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică“, iar apoi a slujit Sfânta Liturghie. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, precum şi de cea a credincioşilor. „Această slujbă de binecuvântare a fost împodobită de către dumneavoastră, iubiţi credincioşi, participanţi şi colaboratori ai părintelui paroh la realizarea acestui obiectiv religios. Părintele Ioan este un părinte care se angajează în multe proiecte, el însuşi fiind un exemplu pozitiv şi acesta este un lucru deosebit în Biserica lui Hristos. Satul acesta are o istorie multiseculară care astăzi se înnoieşte cu o nouă pagină scrisă în cartea veacurilor prin truda jertfelnică a frăţiilor voastre“, a precizat IPS Ioachim. Părintele paroh Ioan Vadana a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi celor care s-au implicat în construcţia edificiului. Pentru bogata activitate liturgică, pastorală, duhovnicească şi administrativă desfăşurată cu responsabilitate în Parohia Săuceşti, părintele Ioan a primit Crucea Moldavă pentru clerici. Construcţia aşezămâmtului sfinţit a început în anul 2008, acesta având o arhitectură deosebită. Clădirea cuprinde o sală cu multiple utilizări, alături de o bucătărie utilată şi o cameră mortuară. De asemenea, beneficiază de o pictură frumoasă, în stil bizantin, care întregeşte atmosfera de rugăciune, după cum a remarcat preotul paroh Ioan Vadana.

Citește despre: