Biserica „Învierea Domnului” din Braşov a fost sfinţită
În a doua zi a marelui praznic al Sfintelor Paşti, credincioşii din Braşov au participat în număr mare la slujba de sfinţire a Bisericii „Învierea Domnului” din oraşul vechi şi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a fost primit de un sobor de preoţi format din protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Şerban, cei doi slujitori ai bisericii, Marius Ioan Popa şi Marius Constantin Uţă, precum şi mulţi alţi slujitori ai sfintelor altare din oraş.
Ierarhul a târnosit locaşul de cult cu Sfântul şi Marele Mir şi cu apă sfinţită, iar la interior a sfinţit şi înveşmântat Sfânta Masă, a târnosit icoanele de pe catapeteasmă şi pictura din altar. La Sfânta Liturghie, numeroşi credincioşi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos şi au ascultat cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu.
„Şi noi suntem martori ai Învierii, dar trebuie să mărturisim Învierea Mântuitorului Iisus Hristos printr-o credinţă puternică. De aceea, iată că se va continua întărirea noastră în credinţă prin arătările pe care Mântuitorul le-a făcut ucenicilor şi altora dintre cei care erau acolo, pentru că S-a arătat şi unei mulţimi de oameni. Avem nevoie de aceste mărturii pentru că suntem fiinţe vulnerabile, înclinate mai multe spre păcate decât spre cer”, a subliniat ierarhul.
La final, cei doi preoţi slujitori au fost hirotesiţi iconomi. De asemenea, primul preot al bisericii şi ctitor al locaşului de cult, părintele Ion Dinu, care a început în 1998 lucrările de zidire la locaşul de cult, iar acum este ieşit la pensie, a primit un act de cinstire şi aprecierile ierarhului pentru cei 39 de ani de preoţie. Adunarea parohială, Consiliul parohial, Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov, precum şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire.
Sărbătoarea s-a încheiat cu premierea elevilor participanţi la faza pe Protopopiatul Braşov a Concursului naţional de creaţie „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”. Peste 80 de elevi, alături de profesorii îndrumători, au primit premii şi diplome din partea orgnizatorilor şi au fost felicitaţi de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu pentru dragostea lor faţă de Biserica străbună.
Credincioşii au intrat la sfârşitul ceremoniei în Sfântul Altar pentru a se închina şi au cinstit moaştele Sfântului Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei.
Sursa: mitropolia-ardealului.ro