Biserica „Sfinții Împărați” din Oituz va fi sfințită în Duminica Samarinencii

Duminica aceasta, 26 mai 2019, biserica Parohiei Grozești din comuna Oituz, județul Bacău, va îmbraca veșmântul de sfințire, slujba fiind săvârșită de un sobor de ierarhi și preoți dimpreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Sfântul locaș, care din 2004 a trecut printr-un proces amplu de extindere, va primi un al doilea hram, biserica fiind pusă și sub ocrotirea Sfântului Ioan Gură de Aur.

Biserica din Oituz a fost ridicată în memoria eroilor căzuți la datorie din Primul Război Mondial, a soldaților care și-au pierdut viața în luptele de la Oituz din anul 1917. Enoriașii sunt așteptați duminică începând cu ora 8.00, urmând ca la ora 8.30 să înceapă slujba de târnosire a sfântului locaș, iar de la 9.30 să se oficieze Sfânta Liturghie arhierească.

„Pe data de 29 mai, anul mântuirii 2019, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, având ca invitați pe IPS Teodosie și pe PS Ignatie, cu voia lui Dumnezeu, se va sfinți acest sfânt locaș care străjuiește la căpătâiul 18600 de eroi ce sunt înhumați în cimitirul din incinta bisericii. Acest edificiu a fost ridicat între anii 1902-1913 și a avut ca hram pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Dovedindu-se neîncăpător pentru comunitate, din anul 2004 până în acest an, s-au făcut lucrări de extindere și renovare” a declarat părintele paroh Simeon Purice, pentru Trinitas TV.

Credincioșii sunt așteptați în număr cât mai mare, aceștia având posibilitatea pe durata întregii zile de a se închina în Sfântul Altar.

De la același autor

Ultimele din categorie