Burse pentru liceeni şi studenţi din partea Episcopiei de Bălţi

Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului)

Burse pentru liceeni şi studenţi din partea Episcopiei de Bălţi

Episcopia de Bălţi oferă pentru anul de studii 2021 – 2022, 30 de burse (20 burse „Mitropolit Visarion Puiu” şi 10 burse „Mecena Vasile Stroescu”) liceenilor şi studenţilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia Episcopiei de Bălţi.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” au fost instituite, la propunerea Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi. Acestea au fost aprobate de către Permanenţa Consiliului eparhial al Episcopiei de Bălţi, în luna septembrie 2020, în contextul declarării anului 2020 ca An Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români în cadrul Patriarhiei Române.

Bursa „Mitropolit Visarion Puiu” este în valoare de 850 lei moldoveneşti, iar Bursa „Mecena Vasile Stroescu” de 700 lei. Acestea sunt oferite liceenilor şi studenţilor buni la învăţătură, dar care provin din familii cu venituri mici. Bursele se oferă lunar pe parcursul întregului an de învăţământ.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Arhiepiscopiei Iaşilor şi Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi.

Citește despre: