Campania Umanitară pentru Ucraina a Episcopiei Italiei | A treia săptămână de mobilizare pentru victimele războiului

În a treia săptămână de mobilizare, în Episcopia Italiei, în cadrul Campaniei Umanitare pentru susținerea refugiaților și a victimelor războiului din Ucraina, a continuat, în ritm susținut, colectarea și trimiterea de ajutoare către cei aflați în nevoi.

Parohiile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei s-au organizat și au continuat colectarea de alimente neperisabile, haine, medicamente, hrană pentru copii, produse igienico-sanitare, pături, saltele, saci de dormit, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.

În mod concret, în a treia săptămână (14 – 19 martie 2022), au plecat din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, 12 transporturi (92 500 kg de ajutoare umanitare), având ca destinație: Ucraina (3 transporturi), România (zonele de frontieră, 7 transporturi) și Republica Moldova (2 transporturi).

La nivelul întregii Episcopii, de la începutul Campaniei Umanitare, în perioada 1 – 19 martie, au fost trimise, către Ucraina, România și Republica Moldova, un total de 354 700 kg de produse umanitare, prin intermediul a 45 de transporturi.

Pe lângă acestea, în a treia săptămână de mobilizare, au fost trimise fonduri în valoare de 20 000 euro, către Episcopia Basarabiei de Sud (Cahul) și către Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei (Chișinău), pentru susținerea refugiaților care au ajuns în această săptămână în Republica Moldova.

Potrivit Secretariatului General al Guvernului Republicii Moldova, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în țară au ajuns peste 103.000 de refugiați, aproape jumătate dintre ei fiind copii (peste 340 de mii de refugiați au traversat frontiera de la începutul conflictului).

Totalul fondurilor alocate de către Episcopia Italiei, până în data de 19 martie, pentru susținerea refugiaților care au ajuns în România și Republica Moldova, a fost în valoare de 70 000 euro.

Urmare a valului de refugiați care au ales Italia ca și destinație, la ora actuală sunt găzduiți, prin intermediul parohiilor, un număr de 26 de adulți și 16 copii minori, refugiați din Ucraina.

****

Mai multe detalii privind Campania Umanitară pentru Ucraina, desfășurată în Episcopia Italiei, pot fi găsite aici.

Pentru cei care doresc să trimită un ajutor financiar pentru susținerea Campaniei Umanitare pentru Ucraina, o pot face prin transfer bancar, în următorul cont:

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

Codice  SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

Sursa: episcopia-italiei.it

Ultimele din categorie