Campanie de prevenire a risipei de alimente, la Bălți

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a participat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la colecta de produse alimentare din cadrul Campaniei naționale de prevenire a risipei de alimente.

Aceasta s-a desfășurat la un supermarket din Bălți, fiind la cea de-a treia ediție. Pentru al doilea an, la această campanie participă, prin clericii și credincioșii săi, și Episcopia de Bălți.

Genericul campaniei din acest an este „Mai puțină risipă, mai mult Bine”. Ea are ca scop sensibilizarea societății, agenților economici și autorităților publice în problema risipei alimentare și informarea despre mecanismele simple de recuperare a produselor. Prin faptul că încurajează antirisipa, campania îndeamnă, în duhul dragostei, pe cei care acceptă să participe, să împartă coșul de alimente cu cei care nu au ce pune pe masă.

Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, aceasta s-a încheiat cu o colectă de produse alimentare, care se vor transforma în prânzuri calde distribuite la cantinele sociale, pe parcursul întregului an și în pachete alimentare împărțite familiilor social-vulnerabile. PS Antonie s-a întâlnit cu voluntarii participanți de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, cărora le-a mulţumit pentru deschiderea lor spre activități de voluntariat. De asemenea, a menţionat că menirea omului este să facă bine, iar această campanie, pe lângă faptul că informează, încearcă să cultive virturtutea bunătății.

Citește alte articole despre: campanie, antirisipa, tineri, voluntariat, slujire, slujitori, credincioși

De la același autor

Ultimele din categorie