Primii copii fericiți în proiectul „Dar pentru copii”

La o lună de la lansare, proiectul "Dar pentru copii" desfășurat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor produce primele roade. Cu ajutorul oamenilor cu inimă bună, care au donat prin intermediul site-ului www.darpentrucopii.ro, s-au strâns banii necesari pentru împlinirea primelor acțiuni propuse.

În urmă cu o săptămână, cei 10 copii ai familiei Pătrașcu au primit 10 metri cubi de lemn, astfel încât căldura pe timpul nopții nu mai este o grijă.
Luni, 9 martie, au început lucrările pentru construirea unei băi și a unei bucătării, de care să se bucure copiii familiei Baciu. Șantierul este dirijat chiar de tatăl copiilor, care lucrează în domeniu, dar pentru că mereu a trebuit să asigure viitorul celor 10 copii, a fost mereu plecat pe alte șantiere, neavând timp de propria locuință.

„Este interesant cum, în timp ce mulți copii se bucură atunci când primesc dulciuri sau jucării, telefoane, tablete sau alte gadgeturi sofisticate, acestor copii le sclipesc ochii atunci când văd că le-a fost invadată curtea de cărămizi, saci de ciment, fier, cuie și alte materiale de construcție. Știu că atunci când aceste materiale vor prinde contur, ei vor avea o baie normală în care să se spele, iar mama lor le va găti într-o bucătărie adevărată și nu într-un spațiu improvizat”, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii”.

Lucrările de construcție a băii și bucătăriei sunt estimate la suma de 11.500 lei. Următorul pas necesar pentru ca locuința familiei Baciu să fie sigură este schimbarea acoperișului, apoi execuția unei fântâni și a unei fose septice. Lucrările sunt îndeaproape supravegheate de pr. paroh Pavăl Dorel care este mereu aproape de copiii familiei Baciu, dar drumul este încă lung. Doar cu ajutorul oamenilor cu inimă bună, lucrările vor putea fi duse la bun sfârșit, iar viitorul copiilor să fie unul mai optimist.

Dacă doriți să sprijiniți copiii fam. Baciu, puteți face donații accesând linkul: https://darpentrucopii.ro/givedoxo/donate?pid=21

De la același autor

Ultimele din categorie